Bekijk al onze reviews op Trustpilot

Online geld verdienen vanuit huis op 5 manieren

Online geld verdienen, kan je je geld verdienen vanuit huis? Zeker! En veel ook, mits je het goed doet. Dit kan met het invullen van enquêtes, affiliate marketing, dropshippen, producten verkopen op bol.com, allemaal manieren die je waarschijnlijk al honderd keer tegen bent gekomen. Heb je er al een paar geprobeerd? Dan weet je dat de realiteit niet in de buurt komt van de schets die een ‘YouTube goeroe’ of wie dan ook voor je heeft gemaakt. Er zijn ook veel goeroes die prachtige verhalen over beleggen ophangen, hier wordt ook regelmatig een vertekend beeld gegeven. Graag bieden wij jou voorbeelden van 5 manieren waarop je op een realistische manier vanuit je luie stoel geld zou kunnen verdienen.

Geld verdienen vanuit huis op 5 manieren

Verdubbeling van je geld, het wordt vaak gebruikt om op te scheppen en dient vaak als clickbait of een belofte van overijverige adviseurs. Misschien komt het diep uit onze beleggerspsychologie – het risico nemende deel van ons dat van snel geld houdt. Snel geld willen verdienen is mogelijk, dat het op deze manier snel fout gaat is realistischer.

Tegenwoordig is de aandelenmarkt volledig gedigitaliseerd. Dit betekent dat alle beleggers vanaf nu alles online kunnen regelen. Voor jou is dit goed nieuws! Je kan nu namelijk transacties en onderzoek doen vanuit huis, op het strand, in de trein, noem het op! Je kan nu overal beleggen, en je kan ook overal leren beleggen. Wanneer jij met beleggen geld weet te verdienen, ben je vrij om te gaan en staan waar je wil.

Dat gezegd hebbende, is het verdubbelen van je geld een realistisch doel waar een belegger altijd naar moet streven. In grote lijnen zijn er vijf manieren om er te komen. De methode die jij kiest, hangt grotendeels af van uw risicobereidheid en beleggingshorizon.

online geld verdienen op 5 manieren

Belangrijkste leerpunten

  • Er zijn vijf belangrijke manieren om je geld te verdubbelen, waaronder het gebruik van een gediversifieerde portefeuille of het beleggen in speculatieve activa.
  • In grote lijnen kan beleggen om je geld te verdubbelen veilig over meerdere jaren worden gedaan, of snel, hoewel het risico dan groter is.
  • Speculatieve manieren om je geld te verdubbelen zijn onder meer het beleggen in opties, het kopen op marge of het handelen in penny-aandelen.
  • De beste manier om je geld te verdubbelen, is door te profiteren van pensioen- en belastingvoordelen die door werkgevers worden aangeboden.

Online geld verdienen methode 1

  • De klassieke manier – Het langzaam verdienen

De beproefde manier om je geld gedurende een redelijke tijd te verdubbelen, is door te investeren in een solide, niet-speculatieve portefeuille die is gediversifieerd tussen blue chip- aandelen en obligaties van beleggingskwaliteit.

Het zal niet binnen een jaar verdubbelen, maar op langere termijn wel degelijk. De regel van 72 is een beroemde snelkoppeling om te berekenen hoe lang het duurt voordat een investering verdubbeld is als een bepaalde, historisch bewezen groei doorzet. Deel 72 gewoon door uw verwachte jaarlijkse tarief. Het resultaat is het aantal jaren dat nodig is om je geld te verdubbelen.

Grote blue chip-aandelen hebben de afgelopen 100 jaar ongeveer 10% per jaar geretourneerd en obligaties van beleggingskwaliteit hebben in dezelfde periode ongeveer 4% hebben geretourneerd. Bij een portefeuille die gelijkmatig over de twee is verdeeld, zou dit ongeveer 8% per jaar moeten opleveren. De regel; 72 gedeeld door dat verwachte rendement geeft aan dat deze portefeuille elke negen jaar zou moeten verdubbelen. Dat is niet zo slecht als je bedenkt dat het na 18 jaar zal verviervoudigen. Bereken hier hoeveel dit jou op zou kunnen leveren.

Bij lage rendementen is de regel van 72 een redelijk nauwkeurige voorspeller. Deze grafiek vergelijkt de cijfers die worden gegeven door de regel van 72 en het werkelijke aantal jaren dat deze investeringen nodig hebben om in waarde te verdubbelen.

Als je mensen een verondersteld winnend loterij lot voorschotelt, hebben ze dat liever dan het vooruitzicht om langzaam maar zeker werkelijk rijk te worden – Warren Buffett

Online geld verdienen methode 2

  • De tegengestelde weg – Bloed in de straten

Zelfs de meest avontuurlijke belegger weet dat er een tijd komt dat je moet kopen, niet omdat iedereen iets goeds doet, maar omdat wellicht alles fout gaat. Geld verdienen vanuit huis kan op deze manier zonder dat het al teveel tijd moet kosten.

Net zoals grote atleten uit vorm kunnen zijn en veel fans hun rug toekeren, gaan de aandelenkoersen van ook grote bedrijven af ​​en toe door inzinkingen, die versnellen naarmate wispelturige investeerders paniekeren. Zoals Baron Rothschild ooit zou hebben gezegd, kopen slimme investeerders;

‘wanneer er bloed op straat is, zelfs als het hun eigen bloed is’

Niemand beweert dat je afvalvoorraden moet kopen. Het punt is dat er momenten zijn waarop goede investeringen overbought zijn, wat een koopmogelijkheid biedt voor investeerders die hun huiswerk hebben gedaan. De klassieke indicatoren die worden gebruikt om te meten of een aandeel mogelijk overbought is, zijn de koers-winstverhouding en de boekwaarde van het bedrijf. Beide maatregelen hebben gevestigde historische normen voor zowel de brede markten als voor specifieke industrieën. Wanneer bedrijven om oppervlakkige of systematische redenen ver onder deze historische gemiddelden blijven, ruiken slimme beleggers een kans om hun geld te verdubbelen.

instagram beleggingsinstituut periodiek beleggen

Afbeelding afkomstig van Instagram: Beleggingsinstituut.nl

Online geld verdienen methode 3

  • De veilige manier – Obligaties en rente

Net zoals dat de linkerbaan en de rechterbaan op de snelweg je uiteindelijk op dezelfde plek zullen brengen, zijn er snelle en langzame manieren voor het online geld verdienen. Als je liever op safe speelt, kunnen obligaties een minder huiveringwekkende reis naar dezelfde bestemming zijn. Overweeg bijvoorbeeld nulcouponobligaties, als dit de beste manier is voor jou.

Voor niet-ingewijden kunnen nulcouponobligaties intimiderend klinken. In werkelijkheid zijn ze eenvoudig te begrijpen. In plaats van een obligatie te kopen die je beloont met een regelmatige rentebetaling, koopt u een obligatie met een korting op de uiteindelijke waarde op de eindvervaldag. Zo maak je met obligaties rendement.

In plaats van €1.000 te betalen voor een obligatie van €1.000 die 5% per jaar betaalt, kan een belegger diezelfde obligatie van €1.000 kopen voor €500. Naarmate het steeds dichter bij de volwassenheid komt, stijgt de waarde ervan langzaam totdat de obligatiehouder uiteindelijk het nominale bedrag wordt terugbetaald.

Een verborgen voordeel is het ontbreken van herbeleggingsrisico. Bij standaardcouponobligaties zijn er de uitdagingen en risico’s van het herinvesteren van de rentebetalingen zodra ze worden ontvangen. Met nulcouponobligaties is er maar één uitbetaling, en deze komt wanneer de obligatie afloopt. Dit is een strategie waarmee je zeker geld kan verdienen vanuit huis.

Online geld verdienen methode 4

  • De speculatieve manier – Opties, marge en penny stocks

Hoewel langzaam en stabiel voor sommige beleggers kan werken, vallen anderen achter het stuur in slaap. Voor deze mensen is het volgende wellicht interessant. De snelste manieren om online geld verdienen tot een succes te laten leiden zijn opties, handelen marge of penny aandelen. Hoe deze methode je geld bijzonder snel kan laten stijgen staat gelijk met de keerzijde als je niet getraind bent, zo kan je geld dus ook super snel in waarde dalen.

Aandelenopties, zoals eenvoudige puts en calls, kunnen worden gebruikt om op de prijs van de aandelen van een bedrijf te speculeren. Voor veel beleggers, vooral degenen die de vinger aan de pols houden van een specifieke branche, kunnen opties de prestaties van een portefeuille een boost geven.

Elke aandelenoptie vertegenwoordigt potentieel 100 aandelen. Dat betekent dat de prijs van een bedrijf mogelijk slechts een klein percentage hoeft te stijgen voordat een investeerder er een uit het park haalt. Wees voorzichtig en zorg ervoor dat je huiswerk doet voordat je het een poging geeft. Voor degenen die niet de ins en outs van opties willen leren maar wel gebruik willen maken van hun geloof of twijfels over een bepaald aandeel zijn er ook zat mogelijkheden. Zo is er de mogelijkheid om een aandeel op marge te kopen of een aandeel te shorten, of te verkopen.

Beide methoden stellen beleggers in staat om in wezen geld te lenen van een makelaarskantoor om meer aandelen te kopen of verkopen dan ze in werkelijkheid hebben, wat op zijn beurt hun potentiële winst aanzienlijk verhoogt. Deze methode is niet voor angsthazen. Een margin call kan je maken of breken en short selling kan oneindige verliezen veroorzaken. Hier is dus een bepaald niveau van training voor benodigd, die je ook online kan volgen. Zo kan je alles vinden om geld te verdienen vanuit huis.

Ten slotte kan de extreme koopjesjacht kleine bedragen in een fortuin veranderen. Je kan de dobbelstenen gooien op een van de vele voormalige blue chip-bedrijven die zijn gezonken tot kleine waardes. Je kan natuurlijk ook investeren in een bedrijf dat eruitziet als het volgende grote ding, de nieuwe Tesla of Amazon bijvoorbeeld. Penny-aandelen kunnen je investering op één handelsdag verdubbelen. Houd er wel rekening mee dat de lage prijzen van deze aandelen het sentiment van de meeste beleggers weerspiegelen; de massa heeft er nog geen vertrouwen in, anders zou het aandeel meer waard zijn.

Online geld verdienen Verlies beperken, winst vergroten

Online geld verdienen methode 5

  • De beste manier – Een combinatie met wisselwerking

Wat voor veel Nederlanders nog altijd de beste manier is om online geld te verdienen is door op te zoeken op welke manieren er nog allemaal bespaard kan worden. Dit klinkt als de grootste anticlimax ooit, toch is het waar. Besparen is niet leuk, het klinkt altijd alsof je er in het dagelijks leven op achteruit gaat. Dit hoeft echter lang niet altijd zo te zijn. In beleggen moet je tijd stoppen om het tot een succes te laten komen, vooral als je net gaat beginnen met beleggen. Wanneer een fractie van de moeite wordt gestoken in het besparen op uitgaven kan er al snel een hoop geld bespaard, en daarmee verdiend worden. Ook duurzame investeringen horen hierbij.

Een duurzame investering zou kunnen zijn om de beste methode voor het online geld verdienen te combineren met de speculatieve methode. Deze speculatieve methode (methode nummer 4) levert namelijk ruimschoots het meeste rendement op wanneer de methode goed wordt uitgevoerd. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Ook heeft de methode een keerzijde, wanneer de methode niet goed uitgevoerd wordt kan je investering namelijk net zo hard achteruit gaan als vooruit. De duurzame investering zou dan kunnen zijn om jezelf te laten scholen.

Kwalitatief goede scholing omtrent beleggen is van onschatbare waarde, vooral als je je leeftijd nog aan je zijde hebt. Beleggingsprincipes komen namelijk terug in het dagelijks leven, het is écht verbluffend hoeveel van de principes toepasbaar zijn op het dagelijks leven en hoe dit je kan helpen met het leiden van een meer succesvol leven.

De beste manier om geld te verdienen vanuit huis

Starten is altijd het lastigst, maar zal in bijna alle gevallen een positief resultaat bieden. Door geld te besparen maak je winst, door geld te beleggen maak je in principe ook winst; met sparen verlies je namelijk geld. Dit komt door aspecten als negatieve rente en inflatie, onder andere. Daarnaast staat kennis gelijk aan kracht, en is kennis over beleggen breed toepasbaar. Denk bijvoorbeeld aan een spreiding; je wil je spaargeld niet alleen in aandelen hebben, maar ook in een huis, een bedrijf, misschien zelfs een oldtimer, whisky, noem het op!

Goed beleggen leert je hoe je nooit afhankelijk moet zijn van één plan. Goede beleggers beleggen dan ook nooit in één aandeel, en in bijna alle gevallen ook niet via één broker en sparen ook niet bij één bank. Want wat nou als je broker, of je bank failliet gaat? Goede beleggingscursussen zullen je ook leren hoe je ten alle tijden moet denken aan het risico wat je loopt, hoe je dit kan beperken en wat je plan is als de originele verwachting niet uitkomt. Dit zijn slechts enkele manieren waarop het leren beleggen je kan helpen met jou leven. Winst maken is top, verlies vermijden is even belangrijk.

Tijd voor actie

Als jij online geld wil verdienen, vanuit huis of vanaf het strand, dan is het zaak dat je bereid bent tijd en moeite te investeren. Een goede cursus beleggen kan ontzettend goed helpen om jou een betere belegger te maken, maar ook om je te verbeteren als persoon. Zo leer je, bij een goede instantie, het belang van strategie en discipline. Het belang van emotie, psychologie en daarmee het beperken van je eigen hebberigheid. Dit leidt onder veel belegger namelijk tot fouten.

Mensen die het beleggen al een beetje snappen die herkennen een duurzame investering, een cursus beleggen bij een goede instantie is er zo een. Ook kan het een manier zijn om te besparen. Een investering van bijvoorbeeld 1000 euro in een cursus is erg duur. Het kwijtraken van 1000 euro op de beurs is nog veel duurder, want dan heb je er écht niks aan gehad. Wees daarom niet bang om te investeren in jezelf!

Inhoudsopgave

Stop met sparen start 
met beleggen

Stop met sparen start met beleggen - Tom Brouwers
Gratis Beginners Cursus
t.w.v. € 99,-
Beginnen met beleggen

Bekijk ook onze andere blogs!

Beginnen met beleggen

Gratis cursus beginnen
met beleggen

Tijdens de 6-daagse gratis cursus nemen we je mee in de wereld van beleggen en beantwoorden we al deze vragen. Meld je gratis aan!

Cookies

Het Beleggingsinstituut gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we na aparte toestemming cookies en scripts van Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram en Google om socialmedia-integratie op onze websites mogelijk te maken. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy- en cookieverklaring.

Cookie melding website