>Leren beleggen
Leren beleggen2019-01-16T17:49:44+01:00

Leren beleggen of een succesvollere belegger worden?

Leren beleggen

Als iemand wilt leren golfen of tennissen, dan is één van de eerste stappen het volgen van lessen. Gek genoeg gebeurt het niet wanneer dezelfde persoon zijn vermogen gaat beleggen op de beurs, dan gebeurt dit vaak zonder enige opleiding. Gelukkig realiseert u zich dat het anders kan en heeft u de keuze gemaakt echt te willen leren beleggen. U begrijpt dat een investering in uzelf de beste investering is.

 

Leren beleggen op verschillende niveaus

Het Beleggingsinstituut heeft sinds 2011 meer dan 25.000 beleggers geholpen om een betere belegger te worden. Dit doen wij door educatie en informatie. Leren beleggen is ons vak. Onze docenten/trainers zijn al ruim 15 jaar bezig met het opleiden van beleggers. Door deze jarenlange ervaring hebben wij een succesvol trainingsprogramma ontwikkeld voor beleggers op verschillende kennis en ervaring niveaus. Het doel is om u te leren om met zelfvertrouwen te beleggen op de beurs. Kennis geeft vertrouwen, vertrouwen geeft rust en uiteindelijk rendement.

Leren beleggen met de drie M’s

Beleggen is in principe heel makkelijk, maar het is wel lastig om het makkelijk te houden. Naast economie is psychologie heel belangrijk. Tijdens onze trainingen besteden wij aandacht aan de drie M’s. Het ontwikkelen van een Methode, het toepassen van Money management en het hanteren van de juiste Mindset.

Onze trainingen variëren van een (online) basistraining voor beginners tot en met een trade week voor traders. De weekendtraining is wat ons betreft de basis voor iedere belegger die (nog) beter wilt leren beleggen.

Wij willen het u graag leren

Het is heel verstandig dat u nu aan het overwegen bent om eerst in uzelf en uw kennisniveau te investeren voordat u (nogmaals) duurder “leergeld” op de beurs gaat betalen. Bekijk in alle rust ons uitgebreide trainingsaanbod hieronder, als u wilt leren beleggen of een betere belegger wilt worden. Mocht u vragen hebben, dan kunt u onze adviseurs altijd vragen om u te informeren over de mogelijkheden.

Beginners

Beginnen met beleggen

Een succesvolle start op de beurs

Meer informatie

Weekend training

Rendement met beleggen

Meer informatie
leren beleggen

Opties voor beginners

De basis van opties

Meer informatie

Specialisatie

Opties voor gevorderden

Opties en constructies

Meer informatie

Technische analyse

 

Timing is essentieel

Meer informatie

Trading 

Het ontwikkelen van een trade plan

Meer informatie

Expert

Optie bootcamp

Leer live succesvol handelen in opties

Meer informatie

Trade week

Live trading op Beursplein 5

Meer informatie

Coaching exclusief

Haal meer uit uw vermogen

Meer informatie

Waarom kiezen voor een training bij het Beleggingsinstituut

Van onze cursisten horen wij vaak dat men het gevoel heeft dat er meer te halen valt uit het beleggen. Vaak waren de eerste stappen die zij zetten in het beleggen bij een bank, die hun portefeuille (mee-)beheerde. Echter kregen vele cursisten hierbij het gevoel dat de bank er te weinig mee deed, dat er meer winst te behalen viel. Echter is zelfstandig beleggen een grotere uitdaging, waarbij u wel wat handvatten kunt gebruiken. De cursussen van het Beleggingsinstituut bieden u deze aan.

Daarnaast wil men graag zelf grip hebben op het beleggen, zonder hierbij afhankelijk te zijn van een bank of broker. Zelfstandigheid en het gevoel hebben dat u zelf de controle heeft over uw beleggingsplannen is van groot belang voor velen. Dankzij de trainingen van het Beleggingsinstituut kunt u op een verantwoordelijkere manier zelfstandig aan de slag met het beleggen.

 

De cursus die bij u past om te leren beleggen

Niet alleen kunt u bij het Beleggingsinstituut leren beleggen, maar het is tevens mogelijk om uw vaardigheden scherp te houden aan de hand van onze trainingen voor gevorderden of speciale gelegenheden zoals de trade week voor traders. Hieronder een overzicht van de trainingen die u bij het Beleggingsinstituut kunt volgen:

  • Beginnen met beleggen: zoals de titel al aangeeft, is deze cursus gericht op beleggen voor beginners. Voorkom het verlies van geld door beginnersfouten door deze lessen te volgen. Aan de hand van een online videocursus, bestaande uit 6 modules, leert u om uw eerste stappen te zetten op het gebied van beleggen.
  • Weekendtraining: aan de hand van deze tweedaagse cursus in het weekend leert u een aantal methoden om het rendement van uw beleggingen te verhogen.
  • Opties voor beginners & gevorderden: opties zijn beleggingsproducten die op verschillende manieren ingezet kan worden. Hoe u deze het beste kunt inzetten, leert u tijdens de cursus. Hierbij heeft u de keuze uit twee niveaus: een cursus voor beginners en een cursus voor de gevorderde belegger.
  • Technische analyse: timing is een belangrijk onderdeel van beleggen. Wanneer koopt of verkoopt u aandelen? Aan de hand van deze online videocursus zult u leren om koop- en verkoopmomenten beter te herkennen.
  • Trading: tijdens deze online videocursus leert u hoe u een trade plan opzet. Hierbij is het van belang om te onthouden dat er niet zoiets bestaat als een gouden plan. Echter leert biedt deze cursus u wel de handvaten die u kunt gebruiken om een goed trade plan op te zetten.
  • Cursussen voor experts: als belegger bent u natuurlijk nooit uitgeleerd. Altijd blijft u op zoek naar manieren om uzelf te blijven verbeteren. Deze cursussen voor experts zijn in dat geval ideaal voor u. Hierbij heeft u drie opties: een bootcamp waarbij u nog succesvoller leert handelen, een live trade week op Beursplein 5 of een coaching traject waarbij u individueel en stap voor stap gecoacht wordt op het gebied van beleggen. Scherp uw belegvaardigheden nog meer aan en maak gebruik van deze cursussen voor experts.

Deze cursussen zijn ideaal voor het leren beleggen en het verscherpen of aanleren van vaardigheden die essentieel zijn voor het succesvol beleggen. Kijkt u eens rustig rond op de site van het Beleggingsinstituut.

Wat onze klanten zeggen

Afgelopen woensdag heb ik jullie allemaal aan het einde van de dag een hand gegeven en bedankt voor de trainingen die ik heb mogen volgen. Ik ben echter dermate enthousiast dat ik nogmaals langs deze weg jullie wil bedanken voor de leuke dagen. Ondanks het feit dat ik al een jaar of 20 actief ben op de beurs heb ik toch een hoop geleerd. Vooral de trader cursus was waanzinnig interessant, terwijl ik vooraf dacht dat ik dat allemaal wel wist. De manier waarop André de trainingen geeft is echter zeer inspirerend (en confronterend) en geeft in de dagen erna veel stof tot nadenken. De optietraining en technische analyse training zorgde voor nieuwe inzichten en een andere manier van kijken die extra energie geven.

Sander Swuste (Ondernemer), Cartel Internet & Marketing

Ik wilde mij graag verdiepen in de wereld van het beleggen. Al zoekende op het internet kwam ik veel mogelijkheden tegen en zo ook het Beleggingsinstituut. Het was de enige die niet schreeuwend rendementen beloofde maar zich meer toelegde op het opleiden.

Uiteindelijk heb ik mij ingeschreven voor alle beschikbare trainingen waardoor ik stap voor stap en gestructureerd kennis heb opgebouwd. Als afsluiting heb ik meegedaan aan de trade week, dit is een intensieve week waar je al het geleerde in de praktijk gaat brengen. Je krijgt zeer waardevolle technieken aangereikt die je ook nog kunt toetsen. Je hebt de mogelijkheid om te sparren met mede cursisten en zodoende nieuwe inzichten op te doen.

Het hele traject was zeer leerzaam en ik heb André Brouwers leren kennen als een ervaren en betrouwbaar persoon. Een prettige ervaring!

Mohsin Mukhtar (Accountmanager)

Gezien de rente ontwikkeling bij de banken zag ik mij genoodzaakt iets te ondernemen en niet langer af te wachten tot het moment zich aandient waarop men inteert op zijn vermogen. Beleggen in opties sprak mij wel aan gezien men hier zelf bepaalt welk risico men wil nemen in een transactie.

Tijdens de tweedaagse weekendtraining rendement met beleggen krijg je gaande weg de lessen precies inzicht in wat beleggen in opties inhoudt en welke soorten er zijn.

De oneliner die ik vaak gehoord heb luidde: “alles kan en we weten niks”.

Reden te meer om je risico’s af te dekken

Ger Hermans (Zelfstandig ondernemer), Ewalds Elektrowinkel

De Alex bank gaf in 2007 een seminar in Madurodam i.v.m. de nieuwe software en ik kreeg 20 minuten les van André. Die les maakte zo’n indruk op mij, dat ik bij mijzelf zei: als ik nog een keer de kans krijg om bij André les te volgen, dan zal ik die met beide handen aangrijpen.

Jaren later las ik dat het Beleggingsinstituut begonnen was onder leiding van André Brouwers. Eindelijk kon ik mijn droom in vervulling laten gaan. Nog meer kennis opbouwen bij André.

Het kenmerk van de lessen van André is humor en een grote dosis onbekende kennis. Als je jouw honger naar beleggingskennis wil stillen, dan moet je bij het Beleggingsinstituut zijn.

Harry Muilman

De cursussen van André hebben mij geholpen een betere handelaar op de beurs te worden. Het maken van een plan is essentieel. Een ervaring die je als persoon anders laat denken, zowel op de financiële markten als in het zakelijk leven.

Perry Wens

15 jaar ervaring

leren beleggen

Gemiddeld beoordeeld met een 8,7

25.000+ beleggers getraind

Kennispartners