Leren beleggen of een succesvollere belegger worden?

Starten

Van sparen naar beleggen

Meld u aan voor onze gratis introductie cursus en ontvang zes online video’s.
Zodat u zelf kunt bepalen of beleggen iets voor u is.

Meer informatie

Doorontwikkelen

Uw vaardigheden vergroten

Ons online coachingsprogramma is bedoeld voor beleggers die hun kennis en vaardigheden willen vergroten. U leert veilig beleggen met een gezond rendement.

Meer informatie

Eigen strategie

Een persoonlijke aanpak

Met voldoende kennis en ervaring, komt u uiteindelijk uit bij uw eigen strategie. Door middel van bijeenkomsten op maat en gericht advies, kunt u uw aanpak verder verfijnen

Meer informatie

Leren beleggen

Als iemand wil leren golfen of tennissen, dan is één van de eerste stappen het volgen van lessen. Gek genoeg gebeurt het niet wanneer dezelfde persoon zijn vermogen gaat beleggen op de beurs, dan gebeurt dit vaak zonder enige opleiding. Gelukkig realiseert u zich dat het anders kan en heeft u de keuze gemaakt echt te willen leren beleggen. U begrijpt dat een investering in uzelf de beste investering is.

Wij willen het u graag leren

Het is heel verstandig dat u nu aan het overwegen bent om eerst in uzelf en uw kennisniveau te investeren voordat u (nogmaals) duurder “leergeld” op de beurs gaat betalen. Bekijk in alle rust ons uitgebreide trainingsaanbod hieronder, als u wilt leren beleggen of een betere belegger wilt worden. Mocht u vragen hebben, dan kunt u onze adviseurs altijd vragen om u te informeren over de mogelijkheden.

Leren beleggen met de drie M’s

Beleggen is in principe heel makkelijk, maar het is wel lastig om het makkelijk te houden. Naast economie is psychologie heel belangrijk. Tijdens onze trainingen besteden wij aandacht aan de drie M’s. Het ontwikkelen van een Methode, het toepassen van Money management en het hanteren van de juiste Mindset.

Onze trainingen variëren van een (online) basistraining voor beginners tot en met een trade week voor traders. De weekendtraining is wat ons betreft de basis voor iedere belegger die (nog) beter wilt leren beleggen.

Leren beleggen op verschillende niveaus

Het Beleggingsinstituut heeft sinds 2011 meer dan 25.000 beleggers geholpen om een betere belegger te worden. Dit doen wij door educatie en informatie. Leren beleggen is ons vak. Onze docenten/trainers zijn al ruim 15 jaar bezig met het opleiden van beleggers. Door deze jarenlange ervaring hebben wij een succesvol trainingsprogramma ontwikkeld voor beleggers op verschillende kennis en ervaring niveaus. Het doel is om u te leren om met zelfvertrouwen te beleggen op de beurs. Kennis geeft vertrouwen, vertrouwen geeft rust en uiteindelijk rendement.

Gratis beginnen met beleggen

Wanneer u wilt gaan beleggen of net bent begonnen met beleggen roept dit vaak veel vragen op. Vragen zoals: Waar moet ik een rekening openen?  Hoeveel geld moet ik inleggen? Wat moet ik aanschaffen? Wanneer moet ik instappen? Wanneer neem ik winst? Welke instrumenten moet ik gebruiken?

Tijdens de 6 daagse gratis training nemen wij u mee in de wereld van beleggen en geven wij antwoord op al deze vragen. Doe nu gratis mee! 

Tijdens deze gratis cursus krijgt u:

 • 6 praktische online lessen

 • Handouts bij elke training (PDF’s)

 • De basis van beleggen

En leert u:

 • Verschillende manieren van beleggen

 • Hoe u kunt starten met beleggen

 • Welke fouten u niet moet maken

Doorontwikkelen als belegger

leren beleggen

Online coaching

Ons online coaching programma

Meer informatie
leren beleggen

E-learning

Ons overzicht van de losse modules

Meer informatie
leren beleggen

Trainingen

Kennisoverdracht

Meer informatie

Een eigen strategie ontwikkelen

leren beleggen

Coaching exclusief

Begeleiding op maat

Meer informatie
leren beleggen

Trade week

Ontwikkel een eigen trading strategie

Meer informatie
leren beleggen

Trading Bootcamp

Handelen met een succesvol tradeplan

Meer informatie
leren beleggen

Optie Bootcamp

Opzetten van succesvolle optie strategieën

Meer informatie

Training bij het Beleggingsinstituut

Van onze cursisten horen wij vaak dat men het gevoel heeft dat er meer te halen valt uit het beleggen. Vaak waren de eerste stappen die zij zetten in het beleggen bij een bank, die hun portefeuille (mee-)beheerde. Echter kregen vele cursisten hierbij het gevoel dat de bank er te weinig mee deed, dat er meer winst te behalen viel. Echter is zelfstandig beleggen een grotere uitdaging, waarbij u wel wat handvatten kunt gebruiken. De cursussen van het Beleggingsinstituut bieden u deze aan.

Daarnaast wil men graag zelf grip hebben op het beleggen, zonder hierbij afhankelijk te zijn van een bank of broker. Zelfstandigheid en het gevoel hebben dat u zelf de controle heeft over uw beleggingsplannen is van groot belang voor velen. Dankzij de trainingen van het Beleggingsinstituut kunt u op een verantwoordelijkere manier zelfstandig aan de slag met het beleggen.

De cursus die bij u past om te leren beleggen

Niet alleen kunt u bij het Beleggingsinstituut leren beleggen, maar het is tevens mogelijk om uw vaardigheden scherp te houden aan de hand van onze trainingen voor gevorderden of speciale gelegenheden zoals de trade week voor traders. Hieronder een overzicht van de trainingen die u bij het Beleggingsinstituut kunt volgen:

 • Beginnen met beleggen: zoals de titel al aangeeft, is deze cursus gericht op beleggen voor beginners. Voorkom het verlies van geld door beginnersfouten door deze lessen te volgen. Aan de hand van een online videocursus, bestaande uit 6 modules, leert u om uw eerste stappen te zetten op het gebied van beleggen.
 • Weekendtraining: aan de hand van deze tweedaagse cursus in het weekend leert u een aantal methoden om het rendement van uw beleggingen te verhogen.
 • Opties voor beginners & gevorderden: opties zijn beleggingsproducten die op verschillende manieren ingezet kan worden. Hoe u deze het beste kunt inzetten, leert u tijdens de cursus. Hierbij heeft u de keuze uit twee niveaus: een cursus voor beginners en een cursus voor de gevorderde belegger.
 • Technische analyse: timing is een belangrijk onderdeel van beleggen. Wanneer koopt of verkoopt u aandelen? Aan de hand van deze online videocursus zult u leren om koop- en verkoopmomenten beter te herkennen.
 • Trading: tijdens deze online videocursus leert u hoe u een trade plan opzet. Hierbij is het van belang om te onthouden dat er niet zoiets bestaat als een gouden plan. Echter leert biedt deze cursus u wel de handvaten die u kunt gebruiken om een goed trade plan op te zetten.
 • Cursussen voor experts: als belegger bent u natuurlijk nooit uitgeleerd. Altijd blijft u op zoek naar manieren om uzelf te blijven verbeteren. Deze cursussen voor experts zijn in dat geval ideaal voor u. Hierbij heeft u drie opties: een bootcamp waarbij u nog succesvoller leert handelen, een live trade week op Beursplein 5 of een coaching traject waarbij u individueel en stap voor stap gecoacht wordt op het gebied van beleggen. Scherp uw belegvaardigheden nog meer aan en maak gebruik van deze cursussen voor experts.

Deze cursussen zijn ideaal voor het leren beleggen en het verscherpen of aanleren van vaardigheden die essentieel zijn voor het succesvol beleggen. Kijkt u eens rustig rond op de site van het Beleggingsinstituut.

15 jaar ervaring

leren beleggen

Gemiddeld beoordeeld met een 8,7

25.000+ beleggers getraind

Kennispartners

Cursus beleggen

Cursus beleggen

Cursus beleggen

Cursus beleggen