Kitty Killian
Kitty Killian 13 Febuary 2019 in Bioggen

Here’s A Sample Heading Where You Can Write Anything here

Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google-moeder Alphabet vormen samen de FAANG aandelengroep.
Lang leek het alsof niemand het succes van de vijf populairste technologische aandelen in de weg kon staan.
Eind 2018 kwam daar verandering in een ook voor het nieuwe jaar lijken de kaarten anders geschud.

Facebook

Facebook verloor zo’n 25% van de aandelenkoers en dat maakte dit jaar het slechtste jaar sinds de beursnotering in 2012 door. Het bedrijf had te kampen met allerlei privacy schendingen rondom data-analysebedrijf Crambridge Analytica en verloor daarmee het vertrouwen van de beleggers. Verwacht wordt, door het Amerikaanse bedrijf CNBC, dat Facebook zich moet verantwoorden tegenover de Federal Trade Commission (FTC) en dat ook de waarde van het aandeel onzeker blijft.

Amazon

Amazon behaalde in 2018 een koersstijging van meer 28% en is daarmee een van de succesvolste bedrijven binnen de FAANG-groep. De mediagigant verlegde de grenzen naar nieuwe disciplines als e-health en opende fysieke winkels om ook een plek te veroveren binnen de detailhandelsindustrie.

In het vierde kwartaal nam het succes van het bedrijf af met een gekelderde koers van meer dan 20%. En ook de voorspellingen voor 2019 zijn twijfelachtig. Onder andere de Amerikaanse overheid roept op tot meer regulering van zowel Facebook, Amazon en Google-moeder Alphabet en wil een onderzoek starten naar het privacyschending van de mediabedrijven.

2019-03-18T13:54:17+01:00

Leave A Comment

*