De aanmelding is succesvol afgerond!

Bedankt voor uw aanmelding voor de Trading 4 weekse.

Binnen een aantal dagen zult u meer informatie ontvangen over de start van de cursus.

De cursus start op 18 september om 19:30

Hoe ziet het programma eruit?

Stap 1: Grafieken beheersen en handelsinzicht vergroten

Online live sessie: 18 september 19:30 – 21:30/22:00
Je kunt de live sessie altijd terugkijken.

In de eerste les staat het analyseren van grafieken centraal, evenals het verkennen van bijbehorende tools en indicatoren. Deze aspecten van traden stellen je in staat om marktbewegingen te lezen en handelskansen te identificeren.

Het lezen van grafieken is van vitaal belang voor elke serieuze trader, omdat het je in staat stelt trends en patronen te herkennen. Met behulp van technische analyse kun je de markt beter begrijpen en gefundeerde beslissingen nemen bij het openen en sluiten van posities.

Tijdens deze les leer je verschillende soorten grafieken interpreteren en ontdek je welke indicatoren en hulpmiddelen je kunt gebruiken om waardevolle inzichten te verkrijgen. Door dit in de praktijk te brengen, bouw je vertrouwen op in je trading-vaardigheden en kun je jezelf voorbereiden op succesvolle trades in de toekomst.

Stap 2: Handelskansen vinden en posities innemen

Online live sessie: 25 september 19:30 – 21:30/22:00
Je kunt de live sessie altijd terugkijken.

In onze tweede les, ‘Handelskansen vinden en posities innemen’, bespreken we het proces van het innemen van trades. Hierbij ligt de focus op het zorgvuldig selecteren van gunstige kansen, het anticiperen met een weloverwogen strategie, en ten slotte het uitvoeren van de trade bij de broker.

Wij bespreken ook hoe je een solide tradingplan opstelt. Zo ontwikkel je je eigen handelsstrategie en bouw je vertrouwen op.

In deze les komen ook twee M’s van onze unieke 3M-methode aan bod, namelijk Money management en Methode. We leren je een methode en een plan aan te houden. We leren je ook met de juiste positiegrootte te handelen, zodat het risico op een mislukking kleiner wordt.

We bespreken deze les welke strategie je per situatie het beste kun gebruiken. Ook kijken we hoe je bij je broker de gekozen strategie moet uitvoeren. We nemen hierin belangrijke aandachtspunten mee voor het plaatsen van orders en innemen van trades. Tot slot besteden we in de leze les aandacht aan live trading.

Stap 3: Posities monitoren en managen met een stabiele mindset

Online live sessie: 2 oktober 19:30 – 21:30/22:00
Je kunt de live sessie altijd terugkijken.

In onze derde les staat het monitoren, managen en de juiste mindset centraal. Het is van essentieel belang om niet alleen een trade in te nemen, maar ook om deze op een effectieve manier te beheren en te bewaken. Deze vaardigheden spelen een cruciale rol in jouw succes als trader.

Je leert hoe je jouw trades kunt monitoren op basis van de strategie die je hebt ingezet. Het bewaken van je trades en het aanpassen van je positie wanneer dat nodig is, kan het verschil maken tussen winst en verlies.

In deze les zullen we ook de andere M van de unieke 3M-methode behandelen, de mindset. Emoties hebben een significante impact op je besluitvorming. We bespreken hoe je je emoties onder controle houdt, zelfvertrouwen opbouwt en je discipline behoudt, zelfs in uitdagende marktomstandigheden. Het managen van je mindset is een onderscheidende factor tussen winnende en verliezende traders.

Stap 4: Posities sluiten, prestaties evalueren & vragen bespreken

Online live sessie: 9 oktober 19:30 – 21:30/22:00
Je kunt de live sessie altijd terugkijken.

In onze afsluitende les, zullen we ingaan op het proces van het sluiten van een positie. Wanneer is het juiste moment om een trade te beëindigen? We bespreken de verschillende factoren en signalen die je kunnen helpen om weloverwogen beslissingen te nemen bij het sluiten van een trade.

Naast het sluiten van posities, besteden we aandacht aan de waarde van het evalueren van je trades. Het reflecteren op je handelsbeslissingen en resultaten is van belang voor je groei als trader. We laten je zien hoe je jouw trades kunt analyseren en leerpunten kunt identificeren. Het evalueren van trades stelt je in staat om waardevolle inzichten te verkrijgen en je strategie te verbeteren voor toekomstige trades.

Tot slot reserveren we tijd voor vragen. We moedigen je aan om actief deel te nemen en eventuele onduidelijkheden te bespreken.