Over Ons

Sinds 2011 heeft het Beleggingsinstituut al meer dan 25.000 beleggers geholpen om met een verantwoorde en risico beperkende strategie te beleggen. Wij doen dit met een passie voor het vak en liefde voor het beleggen.

Bekijk wat andere zeggen over het Beleggingsinstituut

Absolute aanrader

Ben
Met veel interesse heb ik reeds de eerste module afgerond. Het was voor mij, als beginnende…

To the point opleiding

Koen
Zeer nuttig. To the point. Complexe materie eenvoudig uitgelegd.

Kwalitatief hoogwaardig

Rudolf
Waardevolle info, er werd meer dan voldoende tijd besteed aan het beantwoorden van vragen…

Goede leerschool

Harald
In een vrij korte tijd veel geleerd over het nemen van opties. Inclusief het gebruik van…
Bekijk al onze reviews op Trustpilot

Meet André Brouwers

Na een carrière als investeerder, trader en hedge fund manager, besloot ik in 2001 mijn ervaringen te delen met andere investeerders. Het leidde aanvankelijk tot de oprichting van de Alex Academy. 

Sinds 2011 ben ik actief als ondernemer en dat jaar is het Beleggingsinstituut gestart. Een onafhankelijk bedrijf dat investeerders helpt met opleiding en informatie. 

Zelf heb ik geleerd te investeren via “the hard way”. Helaas had ik geen trainer of coach die me leerde wat ik moest doen. Dat heeft me de eerste jaren veel geld gekost. Ik deed gewoon iets en had geen benadering.

André Brouwers
André Brouwers & Tom Brouwers

Vader en zoon

Een aantal jaren geleden is zoon Tom Brouwers begonnen met werken bij het Beleggingsinstituut. Van zijn vader kreeg hij de passie voor het beleggen mee. Beiden doen niets liever dan kennis en ervaring delen met wie het maar wil horen. Het lesgeven, uitleggen en delen van informatie zit duidelijk in degenen. Toch is er ook een verschil tussen beide heren. 

Waar Andre de echte expert en vakgoeroe is, richt Tom zich meer op de toekomst. Steeds meer mensen gaan beleggen. Maar doen ze dit wel op een veilige manier? Weten ze wat ze doen en waarom? Daar focust Tom zich op. Zijn persoonlijke missie is pas geslaagd als iedere belegger weloverwogen keuzes maakt.

Wij zijn altijd bezig om ons te onderscheiden in de beleggingswereld. Sinds 2011 hebben wij meer dan 25.000 beleggers geholpen om beter te beleggen. Van CEO’s tot onervaren beginners. Elk niveau brengt eigen uitdagingen mee en inspireert ons om van iedere belegger de beste belegger te maken. Het Beleggingsinstituut is de plek waar kennis en expertise samenkomt.

Waarom Onze Klanten Ons Zo Goed Beoordelen

35 jaar
Ervaring op financiële markten
25.000+
Beleggers opgeleid
5x
Winnaar Beleggingsdebat
4,4
Uitstekende Trustpilot score

Onze reis

Structureel succesvol zijn op de beurs vergt allereerst inzicht in ons eigen gedrag en denken. Daarnaast vergt het ook het moeilijkste van alles, althans, voor mij, je gedrag veranderen. Het duurde bij mij enige tijd voordat ik tot dat inzicht kwam. De kern van succesvol beleggen is anders denken en doen dan wat wij van nature geneigd zijn te doen. Beleggen draait vaker om psychologie dan om economie. Wanneer beleggers meer ervaring hebben gaan ze dit steeds beter begrijpen.

De ervaringen die ik met u wilt delen zijn voortgekomen uit een professionele carrière als trader en vermogensbeheerder. De laatste jaren combineer ik beleggen met ondernemen. Mijn passie voor actief beleggen staat nog steeds op nummer een. Daarnaast vind ik het ook leuk om mensen iets te leren en te helpen. Het geeft voldoening wanneer je een ander vooruit helpt. Iedereen die een ander eens heeft geholpen weet waar ik het over heb. Persoonlijk heb ik het geluk gehad om met zeer succesvolle handelaren en beleggers te mogen samenwerken. De ervaringen die ik daarbij opgedaan heb, hebben mij vooruit geholpen.

Wat doen wij als Beleggingsinstituut

Ons Team

André Brouwers

Eigenaar & Trainer

André Brouwers

Tom Brouwers

Operationeel Manager

Tom Brouwers

Michel Oosterhaven

Analist & Adviseur

Michel Oosterhaven

Thomas Brussen

Sales & Support

Individuele pagina - Tho

Stefan Tel

Sales & Support

Stefan Tel

Olivier Frieser

Sales & Support

Olivier Frieser

Ons Team

André Brouwers

Eigenaar & Trainer

André Brouwers

Tom Brouwers

Operationeel Manager

Tom Brouwers

Thomas Brussen

Sales & Support

Individuele pagina - Tho

Stefan Tel

Sales & Support

Stefan Tel

Olivier Frieser

Sales & Support

Olivier Frieser

Michel Oosterhaven

Analist & Adviseur

Michel Oosterhaven
Werk jij al met een winnende strategie?
Wij vertellen je graag meer!

Over André Brouwers

Wij delen graag het verhaal achter het Beleggingsinstituut en onze toewijding aan beleggerseducatie. Na een succesvolle carrière als investeerder, trader en hedge fund manager besloot ik in 2001 mijn kennis te delen met anderen. Dit leidde tot de oprichting van de Alex Academy, waar ik mijn ervaringen deelde met aspirant-investeerders. In 2011 heb ik mijn ondernemersreis voortgezet en richtte ik het Beleggingsinstituut op, een onafhankelijk bedrijf dat beleggers ondersteunt met educatie en waardevolle informatie.

Mijn eigen leerproces in de wereld van beleggen verliep niet zonder uitdagingen. Ik heb “the hard way” geleerd, zonder de begeleiding van een trainer of coach, wat in de beginjaren tot aanzienlijke verliezen leidde. Mijn aanpak was ongestructureerd en gebaseerd op gelukstreffers, waardoor ik zowel successen als mislukkingen ervoer. Ik realiseerde me al snel dat ik niet de enige was die deze cyclus van vallen en opstaan doormaakte.
André Brouwers
Het Beleggingsinstituut ontstond uit mijn begrip dat beleggen meer is dan alleen kennis van economie; het draait om psychologie en gedragsverandering. De beurswereld vereist een andere manier van denken en handelen dan onze natuurlijke neigingen. Het inzicht in ons eigen gedrag en denkpatronen is essentieel voor consistent succes op de beurs. Door de jaren heen heb ik waardevolle lessen geleerd van de beleggers die ik heb getraind, ongeacht hun ervaringsniveau of portefeuilleomvang. Ze waren allemaal op zoek naar een gestructureerde aanpak en meer houvast in hun beleggingsbeslissingen.

Als u zichzelf herkent in deze zoektocht naar een effectievere beleggingsstrategie, nodig ik u van harte uit om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om u te ondersteunen op uw reis naar een betere belegger.