Wie zijn wij

Het beleggingsinstituut is er voor iedereen. Wil je beginnen met beleggen, maar heb je nog geen idee hoe? Wij helpen je op je weg. Ben je al een tijdje bezig en wil je meer weten? Wij delen onze strategie en ons succes. Of heb je al veel ervaring, maar zoek je een persoonlijke sparringspartner? Welkom! Wij zijn een opleidingsinstituut en bieden cursussen, trainingen en coaching aan. Onze missie is om van iedere belegger een betere belegger te maken. Dit doen we naast onze cursussen ook door veel informatie te delen. In marktupdates, rapportages, onze eigen portefeuilles, nieuwsbrieven en talloze artikelen delen wij onze kennis en ervaring met jou.

Waarom het Beleggingsinstituut

LEER BELEGGEN, LEER JOUW PERSOONLIJKE STRATEGIE

Gekscherend zegt André Brouwers, de oprichter van Het Beleggingsinstituut, vaak tegen klanten: “Ik verkoop je geen vis, ik leer je vissen…”. Als reactie is het vaak even stil, of klanten lachen erom, maar vragen zich af wat vis met beleggen te maken heeft? Weinig. Maar het raakt precies de kern waarom André Het Beleggingsinstituut in 2011 heeft opgericht: mensen zélf leren beleggen. Beleggen is een vak apart. Om ermee te beginnen is weinig nodig, maar om stabiele rendementen te behalen is kennis een absolute must. Bij ons leer je beleggen. We geloven niet in gouden tips of in een short-cut. Een doordachte strategie, bewust keuzes maken en een duidelijke methodiek is waar wij voor staan.

“SINDS 2011 HEBBEN WIJ MEER DAN 250.000 BELEGGERS GEHOLPEN BETER TE BELEGGEN…”

Onze strategie

LAAG RISICO EN TRANSPARANT

Om te beginnen met beleggen is het vaak nodig om vooroordelen en angsten weg te nemen. Rijden zonder rijbewijs is ook eng. Hetzelfde geldt in onze ogen voor beleggen. Leer daarom veilig en bewust beleggen. Onze strategie bestaat uit een offensieve en defensieve aanpak. We verdelen ons vermogen in een 80% beleggingsportefeuille en een 20%

tradingportefeuille. De basis van onze aanpak is de low risk opportunity. Ga voor kansen met een laag risico. Wij zijn volledig transparant in onze aanpak. Naast de informatie die je ontvangt in onze trainingen en cursussen, delen wij met onze abonnees regelmatig onze investeringen en een up-to-date overzicht van onze portefeuille.

Vader en zoon

Een aantal jaren geleden is zoon Tom Brouwers begonnen met werken bij Het Beleggingsinstituut. Van zijn vader kreeg hij de passie voor het beleggen mee. Beiden doen niets liever dan kennis en ervaring delen met wie het maar wil horen. Het lesgeven, uitleggen en delen van informatie zit duidelijk in de genen. Toch is er ook een verschil tussen beide heren. Waar Andre de

echte expert en vakgoeroe is, richt Tom zich meer op de toekomst. Steeds meer mensen gaan beleggen. Maar doen ze dit wel op een veilige manier? Weten ze wat ze doen en waarom? Daar focust Tom zich op. Zijn persoonlijke missie is pas geslaagd als iedere belegger weloverwogen keuzes maakt.

Vader en zoon

Wij zijn altijd bezig om ons te onderscheiden in de beleggingswereld. Sinds 2011 hebben wij meer dan 250.000 beleggers geholpen om beter te beleggen. Van CEO’s tot onervaren beginners. Elk niveau brengt eigen uitdagingen mee en inspireert ons om van iedere belegger de beste belegger te maken. Het Beleggingsinstituut is de plek waar kennis en expertise samenkomt.

Meet André Brouwers

Na een carrière als investeerder, trader en hedge fund manager, besloot ik in 2001 mijn ervaringen te delen met andere investeerders. Het leidde aanvankelijk tot de oprichting van de Alex Academy.

Sinds 2011 ben ik actief als ondernemer en dat jaar is het Beleggingsinstituut gestart. Een onafhankelijk bedrijf dat investeerders helpt met opleiding en informatie.

Zelf heb ik geleerd te investeren via “the hard way”. Helaas had ik geen trainer of coach die me leerde wat ik moest doen. Dat heeft me de eerste jaren veel geld gekost. Ik deed gewoon iets en had geen benadering.

Kennispartners