Optie Bootcamp

Opties zijn een zeer veelzijdig beleggingsinstrument. Rendement verhogen, risico’s afdekken en een goede balans vinden tussen risico en rendement zijn zomaar een paar toepassingen van opties.

Het resultaat

Succesvol handelen met opties kun je leren. Belangrijk daarbij is een goede kennis van de theorie in combinatie met praktijkervaring. Ervaring opdoen kost tijd. Wij kunnen dat proces versnellen door een intensieve training. De lessen die je leert leveren een voorsprong op. Het bespaart tijd en leergeld.

Tijdens de bootcamp worden aan de hand van actuele voorbeelden de diverse optie strategieën behandeld. Er worden posities ingenomen die vervolgens in de volgende sessie worden geëvalueerd.

Het is een interactieve training waarbij de deelnemers de kans krijgen om vragen aan te leveren die vervolgens behandeld zullen worden tijdens de training.

Wat houdt de Optie Bootcamp in?

Veel van onze klanten handelen in opties, maar merken in de praktijk dat ze soms nog enige kennis en ervaring missen om dit instrument zo slim mogelijk in te zetten.

 

Wij krijgen vaak vragen als:

  • Ik verwacht een daling hoe kan ik het beste bescherming kopen?
  • Als ik wil profiteren van de stijging van dit aandeel wat is dan slim om te doen?
  • Welke optiestrategie past bij mijn verwachting?
  • Hoe kan ik zo veel mogelijk rendement maken als mijn visie uitkomt?

Het zijn logische vragen die niet altijd even eenvoudig zijn te beantwoorden. Er zijn meerdere mogelijkheden en wat is dan de beste? Tijdens de Optie Bootcamp komen deze vragen aan bod. Aan de hand van de actualiteit worden voorbeelden uitgewerkt en opgevolgd. 

 

Tijdens 3 online-sessies leert de deelnemer welke strategieën het beste kunt toepassen bij een bepaalde marktverwachting. Daarnaast is het managen van openstaande posities een apart thema. Hoe pas je de strategie aan bij een onverwachte ontwikkeling?

Voor wie is de Optie Bootcamp?

De Optie Bootcamp is voor iedereen die opties en optie strategieën toepast of wil toepassen bij beleggen of traden.

Let op: Voor deze Optie Bootcamp is een basiskennis en enige ervaring met opties nodig.

 

Optie strategieën kunnen het rendement verbeteren in een beleggingsportefeuille en tevens het risico verlagen. De defensieve toepassingen worden aan de hand van actuele voorbeelden toegelicht. Voor traders is de keuze zeer groot. Wij selecteren een aantal interessante strategieën en gaan deze ook toepassen in de praktijk. De evaluatie vindt gedurende de training plaats.

Beschrijving

Waarom?
Steeds meer mensen zijn op zoek naar rendement op hun geld. De meeste mensen sparen en werken voor hun geld. Maar hebben ze ook een plan hoe ze het geld voor hen kunnen laten werken? Wat zijn de mogelijkheden en hoe maak je een verantwoorde keuze? Er is heel veel informatie maar heel weinig educatie. En dus spaart Nederland zich langzaam arm. De kennis ontbreekt, maar de interesse is groot. Het Beleggingsinstituut brengt een oplossing door gratis educatie aan te bieden voor alle beleggers en spaarders.

 

Doel
Het doel van deze bootcamp is om u als belegger bekwaam te laten worden met opties. Door middel van opties kunnen risico’s goed worden afgedekt in combinatie met het maken van rendement. De kennis, ervaring en de inzichten die u krijgt moeten ervoor zorgen dat u zelfstandig kunt gaan beleggen met opties. 

 

Hoe?
Wij hebben een speciaal programma ontwikkeld waarbij wij de theorie direct aan de praktijk koppelen. In deze bootcamp leert u hoe u verschillende optie strategieën gebruikt en waarom beleggen met opties voor u interessant kan zijn. 

André Brouwers

“Helaas had ik geen trainer of coach die mij leerde wat ik moest doen. De eerste jaren heeft mij dat veel geld gekost. Ik deed maar wat en had geen aanpak. Soms ging dat goed met een lucky shot en dan dacht ik dat ik geweldig was. Vaak ging het echter ook mis en had ik geen idee wat ik aan het doen was. Ik was een ezel en stootte mij vaak aan dezelfde steen. In eerste instantie dacht ik dat ik de enige ezel was. Later bleek dat meer mensen de cyclus van vallen en opstaan doorlopen.”


Ik wil u samen met mijn collega’s graag opweg helpen.

André Brouwers

Programma

Theorie
  • Optie theorie en waardering: intrinsieke waarde, tijdswaarde, rente, dividend, volatiliteit
  • Optie grieken gebruiken in de praktijk: Delta, Gamma, Theta etc.
  • Uitleg van diverse optie strategieën

Inschrijven

Optie Bootcamp

Op dit moment is er nog geen Optie Bootcamp gepland voor 2022.