Kiyoh score

Topvorming aandelenmarkt

Binnen de lange termijn stijgende trend op de aandelenmarkt is een interessant koerspatroon ontstaan. Dit patroon geeft aan dat de kans op een verdere stijging op korte termijn behoorlijk afgenomen is. Op basis van onze research weten we dat de betrouwbaarheid van dit patroon, bij onze cursisten bekend als het MaDiWoDo patroon, rond de 65% ligt.

Het koerspatroon geeft een climax signaal weer in de stijgende trend. Psychologisch gezien is dit patroon goed te begrijpen. Tijdens onze trainingen behandelen we dit patroon en geef ik voorbeelden waarbij de belegger zich moet inleven in de rol van een handelaar die als koper in de markt opereert en dagelijks zijn positie sluit. Stel, een handelaar boekt een aantal dagen achtereen winst door in de ochtend te kopen en aan het eind van de dag zijn positie te sluiten. De handelaar ziet zijn banksaldo en zijn vertrouwen toenemen. Wat gebeurt er echter wanneer de handelaar op een dag geconfronteerd wordt met een groot verlies aan het einde van de dag , terwijl hij eerst nog tijdens die dag op winst stond. De kans is groot dat het sentiment van de handelaar dan draait van positief naar behoudend en afwachtend. De vanzelfsprekendheid waarmee de winsten werden gerealiseerd door te kopen en winst te nemen is verdwenen.

Bij de Dow Jones index is door het koersverloop van de afgelopen dagen een dergelijk climax patroon voltooid. Wanneer u dit patroon wilt bekijken en begrijpen dan kunt u daarvoor op onze website terecht. In de Dow Jones heeft zich een soortgelijk patroon voor het laatst voorgedaan in mei 2013. De index zakte vervolgens ongeveer 1.000 punten in zes weken tijd. Tijdens een TV uitzending van RTLZ heb ik dit patroon destijds besproken. Bekijk hier de RTLZ uitzendingen.

 

Kennispartners

Beginnen met beleggen

Gratis training beginnen met beleggen

Tijdens de 6-daagse gratis training nemen we je mee in de wereld van beleggen en beantwoorden we al deze vragen. Meld je gratis aan!