Kiyoh score

Goudprijs op weg naar nieuwe bodem

Zoals in de laatste column van 3 oktober j.l. aangegeven, is onze verwachting dat de goudprijs verder zal dalen. Deze uitspraak deden we op basis van een interessant koerspatroon, een driehoeksformatie, die we nader hebben toegelicht in een kennisupdate. Inmiddels is die daling ingezet en komt een bodem onder druk die bij een neerwaartse doorbraak voor een versnelling kan zorgen.

De verwachting is dat de prijs dan verder zakt in de komende weken naar de bodem van eind juni 2013. Het prijs niveau dat daarbij hoort is $1.185. Op dat niveau mag er op enige steun worden gerekend. Wij hebben een shortpositie ingenomen op basis van de statistische betrouwbaarheid van het koerspatroon. Belangrijk hierbij is het om te begrijpen dat een statistische betrouwbaarheid van 61 % kans op een verdere daling, ook betekent dat er een kans is van 39% dat de daling niet doorzet.

We beschermen een trade positie dan ook altijd met een stop loss niveau. In dit geval plaatsen wij dat op $ 1.320. Mocht de goudprijs tegen onze verwachting in dus toch gaan stijgen dan accepteren wij ons verlies bij een goudprijs boven de $ 1.320. Het winstpotentieel van de trade ligt echter twee maal zo hoog als het risico en dat is een goede risico rendementsverhouding. Het gaat bij trading volgens ons om het consistent en gedisciplineerd handelen op basis van statistische kansen, dat biedt de grootste zekerheid op winst.  Wilt u meer weten over deze trade dan kunt u deze volgen op onze website.

 

Kennispartners

Beginnen met beleggen

Gratis training beginnen met beleggen

Tijdens de 6-daagse gratis training nemen we je mee in de wereld van beleggen en beantwoorden we al deze vragen. Meld je gratis aan!