Coaching defensief

Coaching defensief

Leer zelf een defensieve portefeuille samen te stellen. Wij geven u het goede voorbeeld.

Volgt u ook onze aanpak?

 • Door een strak risico management zijn risico’s vooraf bekend en beheersbaar

 • U kunt onze aanpak leren en tot in detail online volgen

 • Breng uw vermogen in beweging. Laat het niet langs de zijlijn staan

 • Strategie kan ook gebruikt worden bij zijwaartse of dalende koersverwachting

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie over coaching defensief? Meld u dan via onderstaande button aan voor een telefonisch contactmoment met André Brouwers.

Heeft u een serieus vermogen en heeft u de motivatie om structureel met een verantwoorde strategie te beleggen, dan helpen wij graag verder met onze kennis en ervaring.

AANMELDEN VOOR INTAKEGESPREK
leren beleggen

2.500,- (excl. BTW)
voor één jaar coaching

Bevat:

 • Defensieve voorbeeldportefeuille van €250.000 + educatie
 • 4 Kwartaalbijeenkomsten op Beursplein 5
 • Maandelijkse video-update
 • Elke zondag een marktupdate
 • (optioneel) persoonlijke begeleiding
 • Deelnemen kan ieder kwartaal

Beschrijving

 • De afgelopen 10 jaar hebben vrijwel alle asset classes het goed gedaan. Aandelen en obligaties gingen vrijwel recht omhoog. Maar hoe behaal je rendement en bescherm je het vermogen wanneer plotseling mindere tijden aanbreken?
 • Een goede belegger denkt vooruit en positioneert zich tijdig. Deze beleggers gaan wij een handje helpen.
 • U krijgt toegang tot onze unieke defensieve voorbeeld portefeuille.
 • Voor een eenmalige investering krijgt u een structurele oplossing.
 • Bereid u voor op andere tijden

 • Alternatief voor traditionele mix van obligaties en aandelen

 • Met niets doen verliest u 2-3% aan koopkracht per jaar

Waarom?

In de afgelopen 10 jaar was beleggen in aandelen en obligaties bijzonder lucratief en relatief eenvoudig. De passieve belegger werd beloond voor zitten blijven.
De vraag is nu of dit ook voor het komende decennium zal gelden. Wij zijn van mening dat de belegger zich moet voorbereiden op andere tijden.

Daarvoor hebben wij bij het Beleggingsinstituut een beleggingsmethodiek ontwikkeld die rendement maakt door gebruik te maken van defensieve beleggingsconstructies. Scoren kan alleen als de verdediging op orde is.

Doel

Het doel van coaching defensief is om een structureel antwoord te vinden op de vraag: hoe op een verantwoorde manier rendement kan worden gemaakt in onzekere tijden. Daarbij is het essentieel dat beleggers begrijpen hoe een strategie werkt zodat deze met vertrouwen en discipline kan worden gevolgd.

Hoe werkt onze strategie

Om zeker te zijn dat een risico niet groter is dan gewenst werken wij met opties als verzekering. Als alternatief voor het kopen van een aandeel hanteren wij vaak een call optie met een lange looptijd. Het bedrag dat niet geïnvesteerd hoeft te worden in het aandeel parkeren wij in de vorm van cash. Voor iedere call kopen wij in beginsel ook een put optie echter met een kleinere delta. De delta is de factor waarmee de optie in waarde veranderd wanneer het aandeel veranderd. Door de combinatie van de call en de put plus de cash ontstaat een basispositie die als communicerend vat werkt. Bij een grote beweging omhoog of omlaag kan de positie profiteren. Bij een gelijkblijvende koersontwikkeling is de positie kwetsbaar aangezien de gekochte opties in waarde kunnen dalen. Om dit laatste effect op te vangen schrijven wij optiepremies met een kortere looptijd.

Deze opties kennen een relatief hoge premie en genereren rendement door het verloop van de tijdswaarde. Door een afgewogen mix te maken van gekochte en geschreven opties ontstaat een risico rendement profiel dat op maat kan worden gemaakt. Afhankelijk van de inschatting omtrent het koersverloop of het gewenste risico kan een positie afgestemd worden op het risicoprofiel van de belegger. Een groot voordeel hierbij is dat er in beginsel veel minder wordt geïnvesteerd en er veel cash kan worden aangehouden. Dit levert weliswaar niets op maar geeft wel rust en dient als een buffer. Het rendement wordt uit defensieve optie strategieen gehaald. Een ander voordeel van deze aanpak is het feit dat het risico vrij nauwkeurig vooraf kan worden bepaald. Daarnaast bieden de strategieen ook de mogelijkheid om te profiteren van een zijwaartse of dalende markt. Afhankelijk van de visie van de belegger kan de gewenste strategie worden ingenomen. Het risico kan vooraf vrij nauwkeurig worden bepaald. Dit geeft duidelijkheid en rust.

Ons doel: Vermogende beleggers vertrouwd te maken met een defensieve aanpak door educatie en het geven van inzicht in onze strategie.