Coaching exclusief 2019

Opzet coaching traject

Coaching exclusief voor actieve beleggers

Wanneer u meer uit uw beleggingen wilt halen, meer wilt leren en wilt beleggen met een effectieve aanpak dan is een (online) training een goed begin. Een coaching traject gaat echter verder. Binnen een select gezelschap wordt u stap voor stap getraind en begeleid bij het vinden van een concrete en persoonlijke beleggingsmethodiek.

Succesvol beleggen vereist namelijk een duidelijke strategie, structuur en discipline. Aan de hand van onze coaches leert u met meer vertrouwen uw eigen methode te volgen. Wij hanteren daarbij een succesvol en zelf ontwikkeld educatie programma voor actieve beleggers. 

Het coaching traject bestaat uit zeven eendaagse modules, gespreid over een periode van ongeveer negen maanden. Naast deze modules is de studiebelasting ongeveer twee uur per week. Per module worden huiswerkopdrachten besproken, wordt er theorie uiteengezet aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden en worden er oefeningen uitgevoerd. Tijdens het traject werkt u aan uw persoonlijke beleggersplan welke tijdens de laatste module wordt gepresenteerd. Tussen de sessies door kunt u drie keer gebruik maken van een individueel Skype gesprek. U leert, doet ervaring op in de praktijk en wordt begeleid op weg naar een eigen succesvolle aanpak.

€ 5.000,- 

[[[["field1","equal_to","Coffee"]],[["show_fields","field6"],["hide_fields","field1"]],"and"],[[["field6","not_equal_to"]],[["show_fields","field3"],["hide_fields","field6"]],"or"],[[["field1","equal_to","Tea"]],[["show_fields","field7"],["hide_fields","field1"]],"and"],[[["field7","not_equal_to"]],[["show_fields","field8"],["hide_fields","field7"]],"and"],[[["field8","not_equal_to"],["field3","not_equal_to"]],[["show_fields","field11,field10,field12"],["hide_fields","field8,field3"]],"or"]]
1 Step 1
Naam
Hoeveel transacties doet u per maand?
Wat is uw rendementsdoelstelling?
Welk risico kunt u accepteren?
Heeft u in het afgelopen jaar uw doelstelling gehaald?
Beschrijf uzelf als belegger
0 /
Wat wilt u graag verbeteren?
0 /
Telefoonnummer
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Groep 1 :               
Start maart 2019
VOL

Groep 2:               
Start september 2019
Plekken: 8/10

Is coaching voor u geschikt ?

Vermogen behouden en creëren is belangrijk voor u. U wilt zelfstandig op een actieve manier meer rendement behalen en het risico (leren) beheersen. U begrijpt dat dit tijd kost en u bent gemotiveerd. U bent op zoek naar een betrouwbare aanpak en zoekt een klankbord die beschikt over een succesvolle strategie. In dat geval is Coaching exclusief voor actieve beleggers geschikt voor u.

Wanneer u al een eigen aanpak heeft, maar deze nog verder wilt ontwikkelen dan is een coaching traject interessant voor u. Begeleiding door een ervaren belegger/coach zorgt ervoor dat u met meer vertrouwen en discipline uw transacties gaat doen. Er is een intensief programma van trainingen en online coaching waarbij u doorlopend feedback krijgt op uw aanpak.

Praktijkgericht & onafhankelijk

Naast het werken met actuele en concrete praktijkvoorbeelden krijgt u per module huiswerkopdrachten mee. Deze opdrachten zijn gebaseerd op de stof die tijdens de module is besproken. De huiswerkopdrachten levert u op voorhand digitaal in en worden tijdens de les klassikaal besproken. Het coaching traject is geheel onafhankelijk. Dus bij welke bank of broker u ook zit, u kunt altijd participeren. De trainers kunnen u verder adviseren en begeleiden bij het zoeken naar een juiste broker, nieuwssites, beleggingsinformatie en dergelijke.

Inhoud van het programma

We ontwikkelen of verbeteren uw eigen manier van beleggen en traden. Hoe ziet deze eruit? Hoe komt u aan deze manier? Wat zijn de valkuilen en nog belangrijker; hoe kunt u uw aanpak verbeteren? We leggen u uit waarom een plan belangrijk is, welke onderdelen een plan omvat, bepalen de doelstellingen en maken samen met u een blauwdruk. Verder behandelen we de door ons ontwikkelde defensieve basisstrategie en bepalen we de uitgangspunten voor een succesvolle aanpak op de beurs.

Ieder plan heeft bijpassende instrumenten. Tijdens deze module worden deze uitgelegd en wordt concreet gemaakt hoe u deze dient toe te passen binnen uw methodiek. Onder andere aandelen, trackers, futures, obligaties, fondsen, opties en derivaten worden besproken aan de hand van actuele praktijkvoorbeelden. Opties zijn ideale instrumenten om een juiste verhouding tussen risico en rendement te creëren. Deze module besteden we dan ook extra aandacht om de verschillende constructies en strategieën uiteen te zetten en toe te passen binnen uw eigen plan.

Nu u bepaald heeft wat u wilt doen en hoe u dat gaat doen rest ons nog één vraag: wanneer gaat u het doen? Timing is daarom een essentieel onderdeel. In deze module leren wij u gebruik te maken van de goede signalen, de juiste analyses te maken en correcte in-en uitstap momenten te bepalen. Naast het ‘lezen’ van grafieken behandelen we diverse koerspatronen en indicatoren die de basis kunnen vormen van een beleggingsplan of tradingsysteem. Echter zijn hierbij beslisregels nodig voordat we een transactie daadwerkelijk uitvoeren. De opzet beschrijft in welke markten we handelen, met welke instrumenten, wanneer we een positie innemen, welke positiegrootte en wanneer we de positie sluiten.

In de vorige modules hebben we ons gericht op de methode. Echter is een goede methode alleen nog geen garantie voor succes. Bij beleggen is de correlatie van posities in uw portefeuille cruciaal. Bij trading gaan we onder andere kijken naar uw hitratio. Money Management gaat over verhoudingen tussen risico en rendement en over verantwoorde omvang van posities binnen uw portefeuille.

Deze module wordt besteed aan het concretiseren van het beleggersplan en alle aspecten die er nog niet voldoende in zitten. Tijdens deze module gaan we ook live traden. De trainer opent zijn scherm op het grote doek en u zit zelf achter uw eigen computer. Juist door zelf te traden onder onze begeleiding leert u alle trade aspecten en uzelf kennen. Het is een intensieve en enerverende module met veel groepsdynamiek en waarbij er direct ingespeeld kan worden op wat er in de praktijk gebeurt.

Uw nieuwe strategie en methode wordt geëvalueerd. Hoe lopen uw beleggingen in de praktijk? Hoe gaat u om met het aanpassen van posities n.a.v. veranderingen in de markt? Vooral trading kan mentaal erg belastend zijn. Het ondergaan van meerdere verliestrades op rij kan ertoe leiden dat u gaat afwijken van het plan. Emotie speelt een grote rol en discipline is belangrijk. We gaan daarom in op de psychologie van u als belegger. In deze module leren wij u om uw mind onder controle te houden.

Tijdens de afsluitende module wordt nogmaals ingegaan op de integratie van de afzonderlijke onderdelen en wordt nadrukkelijk stilgestaan bij de rol die u daar zelf in speelt. Er is ruimte voor uw inbreng, laatste vragen en ter afsluiting presenteert u uw tijdens het traject ontwikkelde plan.

Voor meer informatie kunt u onze coaching exclusief brochure downloaden

Download brochure

Beschrijving

De traditionele ‘buy and hold’ strategie van vele beleggers, banken en vermogensbeheerders wordt in mindere tijden vaak een strategie van ‘buy and hope’, en soms zelfs ‘buy and pray’. Helaas bleek deze methode de laatste jaren niet altijd succesvol en is het de vraag of dit de komende decennia anders zal zijn. We zien daarom dat steeds meer beleggers op zoek zijn naar een andere manier van beleggen. Veel beleggers zijn onvoldoende op te hoogte van de risico’s van een methode die zich volledig richt op stijgende koersen en er wordt hierbij enkel gekeken naar het eventuele rendement.

Echter, het is onmogelijk om het rendement in eigen handen te hebben. Daarentegen is het wel mogelijk om het risico te controleren. Onze beleggingsmethodiek kenmerkt zich dus door het risico als uitgangspunt te nemen in plaats van het verwachte rendement. Kern van de methodiek is om ervoor te zorgen dat u belegt met een juiste verhouding tussen het risico en het rendement. U leert posities in te nemen waarbij u meer kunt verdienen dan kunt verliezen. Wanneer u dit consequent en structureel toepast heeft u meer kans op een positief resultaat onder aan de streep. Voor deze succesvolle methode is een duidelijke strategie, structuur en discipline vereist. Bij coaching leren wij u dit.

U krijgt praktijkgerichte strategieën aangereikt en gaat vervolgens aan de slag om deze strategieën voor u te laten werken binnen uw eigen portefeuille. Dit alles in een levendige interactie met mededeelnemers en docenten. Er is aandacht voor wat er in de markt gebeurt en hoe u hier direct op kunt inspelen. Hiermee ontwikkelt u het vermogen om uw strategieën direct uit te rollen.

“In een coaching traject gaan we op zoek naar een antwoord op de dubbelvraag ‘Wat moet ik doen om succesvol te zijn met beleggen en hoe doe ik dat in de praktijk.’ Volgens ons kan dit enkel door te kiezen voor een praktijkgericht traject waarbij we met concrete methodes, strategieën en systemen werken. De kennis en theorie die we aanreiken wordt door de cursisten verwerkt aan de hand van actuele opdrachten en oefeningen. Kennis is immers niet hetzelfde als kunnen.”
André Brouwers

“Coaching is een goede mix tussen theorie en praktijk. Wat mij fascineerde was dat ik werd gedwongen kritisch in de spiegel te kijken en werd gewezen op de zwakke punten van mijn eigen aanpak. Het is verbazingwekkend hoeveel mensen het bekende pad blijven behandelen terwijl er zoveel betere wegen zijn. Het traject was een echte eyeopener.” Jennifer Prins, 36 jaar, cursist coaching