Kiyoh score
wat is beleggen

Wat is beleggen

Beleggen is het investeren van geld in iets waarvan men hoopt dat de waarde van het geïnvesteerde geld in de toekomst zal stijgen. Beleggen kan men dus gebruiken om het vermogen te laten groeien. Er zijn verschillende vormen van beleggen dit kan bijvoorbeeld in aandelen, obligaties of goud. Daarnaast kan er ook met andere producten belegd worden zoals opties, turbo’s, trackers of beleggingsfondsen. Naast de verschillende producten waarin men kan handelen zijn er ook verschillende manier hoe dit kan doen. Twee bekende vormen van het analyseren van een aandeel zijn technische analyse en fundamentele analyse. Bij fundamentele analyse probeert een belegger te kijken waarin hij moet beleggen (selectie) en bij technische analyse draait het om wanneer een belegger actie moet ondernemen (timing).

Voordelen van beleggen

Het grootste voordeel dat u kunt behalen met beleggen heeft betrekking op het rendement. Wanneer u belegt op de beurs in bijvoorbeeld een aandeel dan is het rendement hierop hoogstwaarschijnlijk hoger dan wanneer u uw geld op een spaarrekening zet. Zeker met de huidige spaarrente is dit interessant. Daarnaast zijn er aandelen die dividend uitkeren waarmee u dus verzekerd bent van een jaarlijks rendement waar u boven op wellicht nog koerswinst kan boeken. Daarnaast kunt u zelf kiezen waarin u uw geld belegd.

Nadelen van beleggen

Buiten dat het over het algemeen een hoger rendement met zich meebrengt gaat dit wel gepaard met een hoger risico. Bij beleggen kan het voorkomen dat u een negatief rendement behaald,  waardoor u dus geld verliest.  Ook door dat hedendaags een enorm aantal complexe producten worden aangeboden bij uw broker is het van belang dat u zich goed inleest over de risico’s en gevaren van diverse beleggingsproducten.

Beginnen met beleggen

Wanneer uw wilt beginnen met beleggen is het belangrijk dat u zich verdiept in de materie. Dit kunt u doen door boeken te lezen en cursussen te volgen. Wij vergelijken  beleggen altijd met autorijden, wanneer u geen rijles volgt is de groot dat u crasht zodra u in de auto stapt. Wanneer u eerst uw rijbewijs haalt is de kans groter dat u zonder schade van A naar B komt.

geld beleggen

Geld beleggen

Geld beleggen Heel simpel gezegd is geld beleggen een vorm van investeren. Je investeert geld met de bedoeling

Lees verder

Kennispartners

Beginnen met beleggen

Gratis training beginnen met beleggen

Tijdens de 6-daagse gratis training nemen we je mee in de wereld van beleggen en beantwoorden we al deze vragen. Meld je gratis aan!