Leren traden

Wilt u succesvol leren traden op de beurs? Dan is het wel belangrijk om te weten wat traden nu precies inhoud en hoe u aan het werk moet gaan. Traden betekent niets meer dan handelen, handelen op de markt met uw vermogen. Leren traden is een proces van kennis vergaren en oefenen in de praktijk.

Leren traden is een proces

Leren traden is niet in één dag gebeurd. Het is een leerproces waar tijd en energie ingestoken moet worden. Om succesvol te leren traden moet u het juiste money management beheersen, de juiste mindset hebben en een eigen methode ontwikkelen. Traden is meer dan simpel op knoppen drukken voor kopen of verkopen, een gestructureerde aanpak is belangrijk. Traden leer je door te doen. Er zijn handelaren die puur traden op basis van technische analyse, de koersgrafiek. Andere traders handelen alleen op basis van een fundamentele analyse. Ook kan je traden door beide analyses toe te passen en hier een strategie van te maken. Het is maar net de vraag hoe u wilt gaan leren traden en wat voor een trader u bent.

Risico’s leren beheersen

Wanneer u gaat leren traden is het belangrijk dat u de risico’s onder controle heeft. U moet voor uzelf bepalen hoeveel risico u wilt lopen en hoeveel rendement u daarmee wilt gaan behalen.  U moet zelf uw kapitaal gaan beschermen op de markt, verlies wilt niemand, winst wilt iedereen. Daarom is het prettig om zelf vast te stellen wat u wilt bereiken op welke manier, dan heeft u altijd uw eigen plan waar u op terug kunt  vallen. Door het hebben van een plan zorgt u er ook voor dat uw emoties niet de overhand krijgen.

Waarin kan ik leren traden?

Zoals eerder is gezegd betekent traden niets meer dan handelen. Daarom is het logisch dat u net als bij beleggen kan traden in verschillende producten en instrumenten. Traden wordt meestal gezien als korte termijn handelen, dit hoeft echter niet zo te zijn. Er zijn daytraders, maar ook kan er gekozen worden om op een langere termijn te gaan traden. Lange termijn kan zijn zes maanden, één jaar, vijf jaar, etc. Sommige traders vinden voor twee maanden een positie innemen al lange termijn traden, voor andere is dit korte termijn. Er is dus veel mogelijk met traden. Het gaat er om wat het beste bij u past.

Veel beginnende traders leren traden door meteen in de praktijk te beginnen. Dit levert vaak geen goede resultaten op. Dit is net als dat u in een raceauto stapt zonder rijbewijs. Over het algemeen komen hier brokken van. Het Beleggingsinstituut heeft meerdere trainingen waarbij wij u kunnen leren traden. Leer traden door een Online masterclass trading te volgen of kom langs op de Trade Week.

OP zoek naar de juiste stap in leren traden

Wilt u weten wat voor u de juiste stap is? Bel met een van onze trainingsadviseurs op 020 2 601 602 of stuur een mail naar info@beleggingsinstituut.nl. Tevens bieden we online trainingen en een weekendtraining aan.
leren traden
2018-09-13T16:49:17+00:00

Geef een reactie

*