Kiyoh score
Beleggen in turbo's

Beleggen in turbo’s

Beleggen in turbo’s. Het kan voor sommige beleggers en handelaren erg interessant zijn. Maar ze brengen ook een groot risico met zich mee. Het is belangrijk dat je als belegger of handelaar op goed op de hoogte bent van de werking van een turbo en welke risico’s deze met zich meebrengen.

Turbo’s begrijpen

Bij het beleggen in turbo’s wordt er een turbo aangekocht met een onderliggende waarde. Dit kan bijvoorbeeld een aandeel zijn. Er wordt bijvoorbeeld een turbo gekocht met als onderliggende waarde ‘Aandeel X’. Bij de aankoop van deze turbo van ‘Aandeel X’ wordt niet de volledige waarde van het onderliggende aandeel gekocht, maar slechts een deel hiervan. De rest wordt gefinancierd door de aanbieder van de turbo.

Een turbo is de term voor een product met een hefboomwerking. Wellicht dat er bij ‘hefboomwerking’ een belletje gaat rinkelen. Bij aankoop ervan wordt dus ook gebruik gemaakt van geleend geld.

Laten we als voorbeeld nemen dat ‘Aandeel X’ (de onderliggende waarde), een waarde heeft van €100. Bij aankoop hiervan hanteert u een hefboom van 1:10. Dit betekent dat bij aankoop van dit aandeel er slechts €10 zelf wordt betaald en de rest wordt gefinancierd door de aanbieder van de turbo.

De risico’s van beleggen in turbo’s

Aangezien een turbo gebruik maakt van hefboomwerking kan er met relatief weinig geld, veel geld verdiend worden. Maar let wel op, dit werkt beide kanten op. Er kan ook veel geld verloren worden. Bij een product met hefboom wordt de potentiële winst aanzienlijk vergroot, maar het verlies ook. Pas hier dus goed mee op.

Een turbo kan een gevaarlijk product worden op het moment dat je als belegger niet goed op de hoogte bent van de werking van het product.

Beleggen in turbo's

Oefenen met turbo’s

Omdat het beleggen met turbo’s soms vrij complex kan zijn, is het verstandig om eerst kennis en vaardigheid op te doen met dit product voordat je je eigen geld op het spel zet. Er kan inderdaad veel verdiend worden met turbo’s, maar zoals eerder gezegd,  kan er ook veel verloren worden.

Tegenwoordig bieden veel brokers de mogelijkheid om een demoaccount te openen. Bij een demoaccount kun je handelen in live markten, maar zonder echt geld. Er wordt gebruik gemaakt van fictief geld. Hierdoor kun je toch je prestaties meten en oefenen, zonder dat er geld verloren gaat.

Kennispartners

Beginnen met beleggen

Gratis training beginnen met beleggen

Tijdens de 6-daagse gratis training nemen we je mee in de wereld van beleggen en beantwoorden we al deze vragen. Meld je gratis aan!