Kiyoh score
beleggen in windenergie

Beleggen in windenergie

Duurzaamheid is de laatste jaren steeds zichtbaarder geworden. Veel mensen kiezen er nu voor om bijvoorbeeld thuis energie op te wekken door bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak en een warmtepomp. Gevoelsmatig sluit dit helemaal aan bij de geest van duurzaamheid, omdat je helemaal zelfvoorzienend bent en onafhankelijk van stroom die van elders moet komen. Daarbij weet je op deze manier ook 100% zeker dat je eigen stroom duurzaam is. Toch nemen deze initiatieven ook wat nadelen met zich mee, zoals het plaatsen, verbouwen en onderhouden van de materialen.

Daarom is beleggen in windenergie een interessante belegging. Je kunt zelf energie opwekken uit een windmolenpark waar je deels eigenaar van wordt.  Je hoeft geen miljonair te zijn en je hebt geen beleggersrekening nodig: al vanaf 25 euro kun je investeren in windmolens. Bij bijvoorbeeld energiemaatschappij Greenchoice zijn dit de Windvangers.

beleggen in windenergie

Dit concept van Greenchoice houdt in dat je investeert in een deel van een windmolen, die daadwerkelijk in Nederland staat. Dat doe je door een deel van de jaarlijkse kosten vooruit te betalen, waardoor je korting krijgt én jezelf beschermt tegen mogelijke prijsstijgingen. Een andere bekende partij die het mogelijk maakt om te beleggen in windenergie is Meewind.

Als het harder waait dan gemiddeld, wordt de meerwaarde ook nog verdeeld onder de beleggers. Een mooie middenweg waarbij je zowel als consument en als belegger, op een bewuste en zelfstandige manier bijdraagt aan duurzaamheid. Volgens de Windcentrale is het rendement minimaal 7,1 procent per jaar. Volgens Eneco is het windrendement 2,5 tot 3,5 procent per jaar, Meewind verwacht een rendement van 7 tot 10 procent. Het kan dus een duurzame beleggen zijn die ook nog eens interessante is voor je portemonnee.

Kennispartners

Beginnen met beleggen

Gratis training beginnen met beleggen

Tijdens de 6-daagse gratis training nemen we je mee in de wereld van beleggen en beantwoorden we al deze vragen. Meld je gratis aan!