Beleggen in edelmetalen2019-05-13T18:16:21+02:00

Beleggen in edelmetalen

Wat zijn edelmetalen?

Edelmetalen zijn zeldzaam. Zelfs zo zeldzaam dat al het goud dat ooit gemijnd is in twee zwembaden van olympisch formaat zou passen.

Dat is de belangrijkste reden dat edelmetalen zoals goud en zilver al duizenden jaren als geld en waardeopslag worden gebruikt. Zij zijn uitermate geschikt hiervoor, omdat zij behalve schaars ook duurzaam zijn.

Waarom beleggen in edelmetaal?

Ons papiergeld wordt ieder jaar minder waard. Centrale bankiers kennen geen beperkingen en drukken al het geld dat nodig is. Inflatie geniet tegenwoordig de voorkeur. Goud is schaars.

De goudhoeveelheid kan niet door een centrale bank of overheid worden vergroot, in tegenstelling tot papiergeld. Fysiek goud kent geen tegenpartijrisico.

Laatste edelmetaal nieuws

10 August, 202010 August, 2020

Waarom beleggen in goud?

Goud behoort tot de edelmetalen en is een dicht maar zacht metaal. Voordat het gebruikt kan worden, moet het gezuiverd worden en voor de meeste doeleinden wordt het gelegeerd met andere materialen om het harder te maken. Goud wordt al lange tijd als […]

16 April, 202016 April, 2020

Veel beleggers hebben het liefst niet te veel goud in de portefeuille, omdat er op goud geen dividend uitgekeerd wordt. Vandaar dat goudmijnaandelen steeds populairder worden onder de beleggers. Goudmijnaandelen zijn aandelen van bepaalde bedrijven die zich bezighouden met de goudmijnen. Het uitgraven, machines en personeel […]

Zelf beleggen in fysieke edelmetalen bij Gold Republic

Stap 1

U koopt echt fysiek edelmetaal via het internet

Stap 1

Wij geven uw order direct door aan de smelterij. De smelterij levert een gloednieuwe baar. U bent enig eigenaar van een baar als u deze reserveert, of anders mede-eigenaar van een of meerdere baren.

Stap 2

Zwaarbeveiligd transport naar de kluis

Stap 2

Zwaarbeveiligd transport naar de kluis
Het edelmetaal wordt vervoerd naar de kluis in een zwaarbeveiligd transport en is altijd volledig verzekerd.

Stap 3

Kies uw opslaglocatie

Stap 3

Kies uw opslaglocatie
Uw edelmetaal wordt direct opgeslagen in een zwaarbeveiligde kluis, maar u kunt het ook thuis laten bezorgen

BEGIN METEEN!

Open vrijblijvend en kosteloos een account en ontdek
hoe gemakkelijk beleggen in edelmetaal via GoldRepublic is

Meer informatie

Wie is GoldRepublic?

GoldRepublic is een Nederlandse onderneming die duizenden beleggers over de hele wereld bedient. Deze beleggers vertrouwen op GoldRepublic om hun vermogen tegen de onvoorspelbare aard en risico’s van de financiële markten te beschermen.

Maar ook GoldRepublic begon bescheiden. Nadat oprichters Marleen Evertsz en Kasper Luursema in 2008 met eigen ogen zagen hoe ‘veilige beleggingen’ toch niet veilig bleken, gingen zij op zoek naar een alternatief.

Goud — met zijn enorme staat van dienst — sprong al snel in het oog. Maar de goudwereld werd gekenmerkt door louche praktijken, opdringerige verkopers en ondoorzichtige prijzen. Zij wilden daar verandering in brengen. GoldRepublic ontving in 2010 daarom als eerste edelmetaalverkoper ooit een AFM-vergunning. Bovendien is GoldRepublic de enige partij in Nederland die goud op deze unieke wijze — veilig en transparant — aanbiedt.

Inmiddels is GoldRepublic uitgegroeid tot de meest toonaangevende aanbieder van fysiek edelmetaal in Nederland. Ook namen Hans Verkoren (oud-directeur ING Direct) en Piet Klaver (oud-ceo SHV Holdings) een belang in GoldRepublic. Zij vormen thans de Raad van Advies

Wij werken met betrouwbare partijen

Al onze baren zijn nieuw gegoten ‘Good Delivery’-baren van LBMA-geaccrediteerde smelterijen

GoldRepublic heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM)

Al het edelmetaal wordt opgeslagen door de professionele opslagbedrijven G4S en Loomis

Go to Top