Wall street zet herstel niet door

Aanvankelijk leek het alsof de stijgende lijn van maandag door werd gezet op Wall street, maar niet leek minder waar. Vooral in het laatste uur voordat de beurs zou sluiten was er sprake van een verkoopgolf, hierin werden vooral de technologie aandelen hard geraakt.

De Nasdaq sloot dan ook logischerwijs met de grootste daling. De daling bedroeg 2,9%. In verhouding met de Nasdaq hielden de Dow Jones-index en de S&P 500 de schade redelijk beperkt met een respectievelijke daling van 1,4% en 1,7%.

Wie waren de grootste verliezer op Wall street

Nvidia: De chipgigant was de grootste verliezer met een daling van 7,8%. Dit heeft natuurlijk allemaal te maken met het ongeluk van de zelfrijdende auto’s bij Uber waarbij een dodelijk slachtoffer viel.

wall street

Facebook: Ook Facebook kende een hevige daling van maar liefst 4,9%. Dit komt doordat Mark Zuckerberg waarschijnlijk binnenkort zijn opwachting maakt in een hoorzitting. Die hoorzitting vindt plaats vanwege het recentelijke schandaal met Cambridge analytica, waarbij belangrijke gebruikersinformatie gelekt is.

Amazon: Amazon leverde 3,8% in. De grootste webwinkel ter wereld heeft een deal gesloten met Casino, een Frans supermarktconcern, om boodschappen te gaan bezorgen voor de keten Monotrix.

Apple: Apple sloot met 2,6% lager. Recentelijk kondigde Apple haar nieuwe iPad aan waarbij ze moeten gaan concurreren in de onderwijssector. De grootste concurrent momenteel is Alphabet. Alphabet is met zijn ‘Chromebooks’ al heel dominant in de onderwijssector.

General Electric: General Electric was als enige uitzondering gesloten met een stijging in de technologische sector op Wall street. Deze stijging bedroeg maar liefst 4,2%. Dit had alles te maken met het gerucht dat, dé grootheid in het beleggen, Warren Buffet zijn belang wilt hebben in het industrieel conglomeraat. General Electric heeft in nog een opzicht tegenstrijdig gehandeld met de rest van de technologische sector, want afgelopen maandag bereikte het aandeel het laagste punt sinds 2009.