Kiyoh score
dag van de arbeid

Dag van de arbeid

Dag van de arbeid

Vandaag 1 mei is het Labor day, oftewel de Dag van de arbeid. Het is een feestdag van de socialistische, communistische en anarchistische arbeidsbeweging. De dag van de arbeid wordt gevierd in Nederland, België, Curaçao en Suriname.

De Europese beurzen zijn gesloten op de dag van de arbeid, althans de aandelenbeurzen in Amsterdam, Frankfurt, Brussel en Parijs. In Londen wordt wel gehandeld net zoals in de Verenigde Staten.

De AEX-index sloot maandag 0,1 procent hoger op 555,73 punten. De Midkap daalde 0,2 procent, tot 774,46 punten. De beurzen

in Frankfurt en Londen stegen met 0,3 procent en Parijs was de grote winnaar met een stijging van 0,7 procent.

In Londen opende gas -en olie concern BP en maaltijdbezorger Just Eat de boeken. In de Verenigde Staten hebben  Pfizer en Merck hun cijferpresentaties binnenkort op de agenda staan. Technologiegigant Apple komt, aan het eind van de dag van de arbeid, na het sluiten van de Amerikaanse beurs met de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Voor morgen staat het publiceren van de kwartaalcijfers voor twee Nederlandse bedrijven op de agenda, namelijk: TKH Group (TWEKA) en Advanced Metallurgical Group (AMG).

Kennispartners

Beginnen met beleggen

Gratis training beginnen met beleggen

Tijdens de 6-daagse gratis training nemen we je mee in de wereld van beleggen en beantwoorden we al deze vragen. Meld je gratis aan!