Beleggingsinstituut Academy

Met de start van de Beleggingsinstituut Academy zetten wij een belangrijke stap voorwaarts om particulieren nog meer te ondersteunen bij het zelf beleggen. Na de ervaringen van de afgelopen acht jaar waarin ruim 25.000 beleggers onze trainingen bezochten is de onze Academy een logische stap voorwaarts.

Trainingen op ieder niveau
In de vernieuwde opzet is er gekozen voor een opleidingstraject waarbij een ieder op zijn eigen ambitieniveau kan deelnemen aan de trainingen. Om vervolgens te worden begeleidt om zijn/haar eigen aanpak te ontwikkelen. De praktijk staat ook nu weer centraal en er is nog meer dan voorheen ruimte gemaakt voor actuele voorbeelden en simulaties. De trainingen kennen een opbouw waarbij inzicht en beheersing van beleggersgedrag gecombineerd wordt met kennis van instrumenten en strategieën. Deze mix is de basis voor een succesvolle persoonlijk aanpak die je ontwikkeld tijdens onze trainingen.

Eerst moet u weten wat u moet doen en vervolgens moet u leren om te doen wat u weet. Uit eigen ervaring weten wij dat dit geen vanzelfsprekendheid is.

De Academy ondersteund u op weg naar succes dat uiteindelijk bepaald wordt door uzelf.

Beginner

Beginnen met beleggen

97,-

Meer informatie

Opties voor beginners

147,-

Meer informatie

Rendement met beleggen

497,-

Meer informatie

Gratis online training beginnen met beleggen 

Wanneer u wilt gaan beleggen of net bent begonnen met beleggen roept dit vaak veel vragen op. Vragen zoals: Waar moet ik een rekening openen?  Hoeveel geld moet ik inleggen? Wat moet ik aanschaffen? Wanneer moet ik instappen? Wanneer neem ik winst? Welke instrumenten moet ik gebruiken?

Tijdens de 6 daagse gratis training nemen wij u mee in de wereld van beleggen en geven wij antwoord op al deze vragen. Doe nu gratis mee! 

Tijdens deze gratis cursus krijgt u:

 • 6 praktische online lessen

 • Handouts bij elke training (PDF’s)

 • De basis van beleggen

En leert u:

 • Verschillende manier van beleggen

 • Hoe u kunt starten met beleggen

 • Welke fouten u niet moet maken

Intermediate

Trading

297,-

Meer informatie

Opties voor gevorderden

247,-

Meer informatie

Technische analyse

297,-

Meer informatie

Advanced

leren beleggen

Trading Bootcamp

Handelen met een succesvol tradeplan

Meer informatie
leren beleggen

Optie Bootcamp

Opzetten van succesvolle optie strategieën

Meer informatie
leren beleggen

Trading 3 daagse

Live traden & automatisch handelssystemen

Meer informatie
leren beleggen

Trade week

Ontwikkel een eigen trading strategie

Meer informatie
leren beleggen

Coaching exclusief

Begeleiding op maat

Meer informatie
leren beleggen

Coaching defensief

Begeleiding op maat

Meer informatie

Waarom kiezen voor een training bij het Beleggingsinstituut

Van onze cursisten horen wij vaak dat men het gevoel heeft dat er meer te halen valt uit het beleggen. Vaak waren de eerste stappen die zij zetten in het beleggen bij een bank, die hun portefeuille (mee-)beheerde. Echter kregen vele cursisten hierbij het gevoel dat de bank er te weinig mee deed, dat er meer winst te behalen viel. Echter is zelfstandig beleggen een grotere uitdaging, waarbij u wel wat handvatten kunt gebruiken. De cursussen van het Beleggingsinstituut bieden u deze aan.

Daarnaast wil men graag zelf grip hebben op het beleggen, zonder hierbij afhankelijk te zijn van een bank of broker. Zelfstandigheid en het gevoel hebben dat u zelf de controle heeft over uw beleggingsplannen is van groot belang voor velen. Dankzij de trainingen van het Beleggingsinstituut kunt u op een verantwoordelijkere manier zelfstandig aan de slag met het beleggen.

De cursus die bij u past om te leren beleggen

Niet alleen kunt u bij het Beleggingsinstituut leren beleggen, maar het is tevens mogelijk om uw vaardigheden scherp te houden aan de hand van onze trainingen voor gevorderden of speciale gelegenheden zoals de trade week voor traders. Hieronder een overzicht van de trainingen die u bij het Beleggingsinstituut kunt volgen:

 • Beginnen met beleggen: zoals de titel al aangeeft, is deze cursus gericht op beleggen voor beginners. Voorkom het verlies van geld door beginnersfouten door deze lessen te volgen. Aan de hand van een online videocursus, bestaande uit 6 modules, leert u om uw eerste stappen te zetten op het gebied van beleggen.
 • Weekendtraining: aan de hand van deze tweedaagse cursus in het weekend leert u een aantal methoden om het rendement van uw beleggingen te verhogen.
 • Opties voor beginners & gevorderden: opties zijn beleggingsproducten die op verschillende manieren ingezet kan worden. Hoe u deze het beste kunt inzetten, leert u tijdens de cursus. Hierbij heeft u de keuze uit twee niveaus: een cursus voor beginners en een cursus voor de gevorderde belegger.
 • Technische analyse: timing is een belangrijk onderdeel van beleggen. Wanneer koopt of verkoopt u aandelen? Aan de hand van deze online videocursus zult u leren om koop- en verkoopmomenten beter te herkennen.
 • Trading: tijdens deze online videocursus leert u hoe u een trade plan opzet. Hierbij is het van belang om te onthouden dat er niet zoiets bestaat als een gouden plan. Echter leert biedt deze cursus u wel de handvaten die u kunt gebruiken om een goed trade plan op te zetten.
 • Cursussen voor experts: als belegger bent u natuurlijk nooit uitgeleerd. Altijd blijft u op zoek naar manieren om uzelf te blijven verbeteren. Deze cursussen voor experts zijn in dat geval ideaal voor u. Hierbij heeft u drie opties: een bootcamp waarbij u nog succesvoller leert handelen, een live trade week op Beursplein 5 of een coaching traject waarbij u individueel en stap voor stap gecoacht wordt op het gebied van beleggen. Scherp uw belegvaardigheden nog meer aan en maak gebruik van deze cursussen voor experts.

Deze cursussen zijn ideaal voor het leren beleggen en het verscherpen of aanleren van vaardigheden die essentieel zijn voor het succesvol beleggen. Kijkt u eens rustig rond op de site van het Beleggingsinstituut.

15 jaar ervaring

leren beleggen

Gemiddeld beoordeeld met een 8,7

25.000+ beleggers getraind

Kennispartners